Na een lang gevecht met diverse medische problemen heeft jazz-zangeres Natalie Cole de strijd verloren. Cole overleed op 31 december aan de gevolgen van congestief hartfalen, de oorzaak hiervan zouden complicaties zijn die de zangeres kreeg na een in 2009 ondergane levertransplantatie en hepatitis C. Door ziekte moest ze eind december al diverse optredens afzeggen waaronder het concert dat ze zou geven op oudejaarsavond in de Disney Hall te Los Angeles.

Nathalie Cole, dochter van zanger Nat King Cole, had in ons land een aantal hits ‘This will be’ (1975), ‘Pink Cadillac’ (1988) en ‘Miss you like crazy’ (1989). Haar laatste single die in de Nederlandse Top 40 stond was ‘Unforgettable’ (1991), een door middel van moderne techniek gezongen duet met haar vader. Natalie Cole is 65 jaar geworden.

Deel: