Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. Recensenten, redacteuren en fotografen geven in een persoonlijke lijst hun muzikale kijk op 2015. Bekijk hieronder het de eindejaarslijst 2015 van recensent en fotograaf Rene Obdeijn.

5. My Baby – Zwarte Cross, Lichtenvoorde

1H6A7348

Op zaterdag storm en regen en afgelaste concerten in Lichtenvoorde.
My Baby ging door! Met het publiek op het buiten podium om te schuilen werd My Baby omsingeld door het publiek. Met regenjas aan gaven Cato en haar mannen een bijna accoustische show waarbij het podium kraakte van de vele mensen en het enthousiasme. Het maakte de komst naar Lichtenvoorde en de afgelasting van Kovacs weer helemaal goed.

4. Memphis Maniacs – Zwarte Cross Lichtenvoorde

memphis maniacs (6)

Op aanraden van vriend die moet je zien. En ja hoor het hoogtepunt van de Zwarte Cross.  Een groot feest met deze heren op het podium. Het hele veld zong en danste mee, en dat maak je niet vaak mee.

3. Jett Rebel – Ribs & Bluesfestival Raalte31 - Jett Rebel - Indian Summer Festival 2015 copy

Ik had Jett Rebel al een paar keer gezien. Jett riep: “Dit is toch een bluesfestival?” BB King was net overleden en hij begon de set dan ook met twee nummers als eerbetoon aan BB King. Wat een passie en wat een prima uitvoeringen van zijn nummers. Jett verraste zelfs zijn band de hele avond, het leek één grote improvisatie show. Klasse!

2. My Baby – Ribs & Bluesfestival Raalte

my baby

Het leuke van festivals is dat je soms wat nieuws ontdekt. Op een bij podium trad my baby op. Dan denk je effe 3 plaatjes schieten en weer verder.  Hele set blijven kijken en genieten wat een vibe. De verassing van 2015. Leuk dat ze vorige week in een uitverkocht Paradiso speelden. Ze verdienen deze aandacht.

1. Roger Hodgson – Koninklijk Theater Carré

ROGER HODGSON 2

Er zijn veel goede muzikanten maar deze is super. Setting in Carré was subliem, licht en geluid was weergaloos. Hij bedankte zelfs de geluidsman van het theater. Roger is een man die communiceert met zijn publiek en vertelt over wat zijn liedjes doen. Een week lang nagenoten van dit unieke concert.

 

 

 

Deel: