Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. Recensenten, redacteuren en fotografen geven in een persoonlijke lijst hun muzikale kijk op 2015. Bekijk hieronder de eindejaarslijst 2015 van recensent Joost Wijdeven.

5. DeWolff – Live & Outta Sight.

dewolffNiet door mij gereviewd, maar wel een van de beste platen van het afgelopen jaar. Hoewel de platen van DeWolff prachtig zijn, komt de passie en energie van de DeWolff pas compleet naar boven in een live show. ‘Live & Outta Sight’ is opwindend en ook epische nummers als het ruim 16 minuten durende ‘The Pistol’ vervelen geen moment.

4. Birth of Joy – Live at Ubu

Birth_of_Joy-Live_at_Ubu_300x300-500x500Ik schreef over de opwindende liveplaat van Birth of Joy: “Met ‘Live At Ubu’ is Birth Of Joy er prima in geslaagd de power, muzikaliteit en energie van hun liveshows op plaat vast te leggen. Het enige dat je de heren kunt verwijten is dat ze er geen dvd van gemaakt hebben.”

 

3. Cream – re-release discografie

Na intensief luisteren van de 6 albums van Cream was ik nog meer onder de indruk van de impact die de band in zijn korte bestaan heeft gehad voor de rock ’n roll: “De re-release van de Cream discografie is een stuk essentiële rock ’n roll geschiedschrijving. Maar het zijn vooral 6 albums vol tijdloze klassiekers van één van de meest invloedrijke bands uit de geschiedenis”.

2. Dirty Aces – From the Basement

The-Dirty-Aces-350x350

    1. Ik kende het niet, maar werd weggeblazen door de energie van dit klassieke rock ‘n roll album. “Rock ‘n Roll is niet dood. In ieder geval niet zolang the Dirty Aces bestaan”.

1.The Delta Saints – Bones

the-delta-saints-bonesDuister, spannend en altijd muzikaal! Briljant album van deze zwaar ondergewaardeerde band uit Nashville.

 

Deel: