Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. Recensenten, redacteuren en fotografen geven in een persoonlijke lijst hun muzikale kijk op 2015. Bekijk hieronder het de eindejaarslijst 2015 van recensent Joost Wijdeven.

Dit jaar waren er weer tientallen festivals in binnen- en buitenland waar ook Maxazine aanwezig was. Recensent Joost kon met moeite een top 5 samenstellen:

5.Dauwpop

Dauwpop sfeer (1)

Dauwpop had dit jaar misschien niet de allerbeste programmering, maar ik heb mijn oude helden van Masters of Reality voor het eerst live gezien en de PaceShifters en John Coffey bouwden lekkere feestjes.

4. Speedfest

Speedfest

Na een prachtige hoogmis van de gierende gitaren was de minuut stilte op het moment dat eigenlijk de Eagles of Deathmetal op zouden hebben getreden imposant.

3. Fortarock

forta-rock

Hoewel ik geen specifiek fan ben was met name de indrukwekkende show van Slipknot een geweldig hoogtepunt.

2. Down The Rabbit Hole

dtrh3-sfeer (2)

 

Een heerlijk laid-back festival met een prettige afwisseling tussen veteranen als de onvermoeibare Iggy Pop en briljant hoogtepunt Alabama Shakes.

1. Paaspop.

Sfeer paaspop6

Paaspop was met 19 reviews en 2 interviews een snelkookpan, maar wel een hele gave met als hoogtepunten: Blues Pills, Vintage Trouble, Rival Sons en Sven Hammond.

 

 

Deel: