In hun theatershow Herinneringen kijken Nick & Simon terug op hun carrière, die inmiddels alweer de nodige jaren omvat. Natuurlijk passeren daarbij de nodige hits de revue en blikt het Volendamse duo ook vooruit. Dat de theatershow ‘Herinneringen’ vlak voor Kerst wordt uitgezonden, is best toepasselijk. Nick & Simon zongen namelijk voor het eerst samen tijdens een kerstviering. In de voorstelling blikken de Volendammers terug op hoe het begon en hoe ze uitgroeiden tot een van de succesvolste muzikale acts van Nederland.

Hits
Natuurlijk ontbreken de grootste hits van het duo daarbij niet: ‘Rosanne’, ‘Open je hart’ en ‘Pak maar m’n hand’: allemaal komen ze langs. Maar het blijft een theatershow, en de twee zingen minder dan tijdens een ‘gewoon’ concert. Het is ongeveer dertig procent vertellend, vertelde Simon Keizer vóór de start van de tournee. Het duo vond het ‘heel spannend’ om aan de reeks te beginnen. “We maken echt theater, het is een heel andere discipline.”

Simon zonder Nick
Uiteindelijk vielen de schouwburgzalen in de smaak. In ieder geval bij Simon, die meteen maar besloot om zonder Nick op tournee langs de Nederlandse theaters te gaan. Vanaf februari trekt hij met de voorstelling ‘Ik en Simon’ door het land. Daarin vertelt hij het publiek over de dingen die hij meemaakt en zingt speciaal voor dit programma geschreven liedjes. Geen Nick & Simon-nummers dus. Voor de fans is het even wennen, maar er is geen reden tot paniek, zo gaf de Volendammer begin dit jaar al aan: de twee gaan niet uit elkaar. En dus zijn ze ook in 2016 weer op tv te zien in ‘The dream’ en programma’s voor SBS 6.

Nick & Simon – ‘Herinneringen’, 20:30 – 22:05 uur, NPO 3

Deel: