Wegens groot succes geeft de Britse reggae- en popgroep UB40, met Ali Campbell, Astro en Mickey Virtue, een extra concert op maandag 9 mei 2016 in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

Aan het succes van UB40, opgericht in 1978, lijkt geen einde te komen. De populaire band uit Birmingham heeft met ‘Red Red Wine’ (1983), ‘I Got You Babe’ (1985), ‘Sing Our Own Song’ (1986), ‘Kingston Town’ (1990) en ‘I Can’t Help Falling In Love’ (1993) nummer één hits gescoord in ons land. Ook live heeft UB40 een grote staat van dienst in ons kleine landje: ruim 35 keer heeft de band de Rotterdamse Ahoy gevuld! En het houdt niet op; na bijna acht jaar komt UB40 volgend jaar eindelijk weer terug naar Nederland. Al bijna veertig jaar koppelt de band lekker klinkende pop – en reggaemuziek aan de ietwat melancholieke zangpartijen van Ali Campbell. En ook op 7 en 9 mei 2016 in de Heineken Music Hall is Ali Campbell van de partij, met Astro en Mickey Virtue aan zijn zijde.

Deel: