Op een natte en koude vrijdagavond was het dan zover: Herberg de Troost opende zijn deuren van de kas op het Floriade terrein in Venlo om het publiek te verwennen met haar prachtige muziek.

herberg de troost (1)

De avond werd geheel in stijl geopend door Emil Szarkowicz, deze keer vergezeld door Suus Seegers, waarbij direct de toon gezet werd voor een ongedwongen avond vol met muziek, drank en eten, zoals in een echte Herberg. Suus opende de avond met twee nummers. Het tweede nummer, ‘Liefde’ waarbij Jack Poels zingend vanuit de zaal het podium betrad. Na een aantal nummers leek de Herberg even ineens midden in Ierland te staan toen Sharon Shannon het podium betrad. De Ierse stond in het verleden al op het podium met grootheden als Shane McGowan, The Waterboys, Sinead O’Connor en Bono. Samen met haar pianist Alan betoverde ze de gasten van de Herberg met haar jigs en reels.

herberg de troost (4)

Hoogtepunt voor de pauze was het ultieme kerstnummer ‘Fairytale of New York’ van The Pogues wat samen met Sharon Shannon werd gespeeld.

herberg de troost (2)

Na de pauze volgde het ene hoogtepunt het andere op. Jack Poels herhaalde zijn column over het frietei, laatst nog op Radio 1, waarna het publiek getrakteerd werd op een culinaire versie van deze Venlosche (of toch Groningse?) delicatesse. Meer en meer wordt duidelijk dat Jack zijn muzikale ei echt kwijt kan in het collectief dat vrijdagavond op het podium stond. Wat opviel was de muzikale variatie die Herberg de Troost biedt: Angelo de Rijke deed een mooie gospel-achtige song, ‘Jesus On The Mainline’, Skinnie deed ‘Ich Höb Gein Zin Vandaag’ waarna de volgende gast Frans Pollux het podium betrad. Pollux deed onder andere een erg leuk nummer over het ‘Sperjesveld’ en uiteraard zijn Limburgse klassieker “Hald Mich Ens Vast’.

herberg de troost (5)

In de toegift werden de gasten in de Herberg nog getrakteerd op covers van Bruce Springsteen (‘Op De Foto Met Bruce’) en Steve Earle (‘Galway Girl”) met alle muzikanten, waarna gastheer Emile de avond afsloot zoals hij begon met ‘Welkom In Herberg De Troost’.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort, Maxazine.nl

herberg de troost (3)

Deel: