Op 2 december stond Albert Hammond Jr in de bovenzaal van Paradiso Amsterdam. Hij is bekend als gitarist van The Strokes, en is inmiddels al bijna tien jaar bezig met solo werk. Sinds het eerste album in 2006, zijn er inmiddels nog twee andere bijgekomen, waarvan de laatste, ‘Momentary Masters’, in juli van dit jaar.

Tempesst

TempesstHet voorprogramma werd verzorgd door Tempesst, een band die op toer is met Albert Hammond Jr. Ze komen oorspronkelijk helemaal uit Australie, maar wonen nu in Londen. Vanavond speelden ze voor het eerst in Amsterdam. Ze gaven tijdens de set aan dat we na de show naar de merchandise stand moeten komen, wanneer je een emailadres achter zou laten zouden ze gratis muziek toesturen. De lijst adressen was behoorlijk gevuld, wat wijst op een goed ontvangen voorprogramma.

Albert Hammond Jr

In het begint maakte Hammond nog niet heel veel contact met het publiek. Er werd wel met veel energie gespeeld, maar de band moest er toch even in komen voordat de boel echt los kwam.

Er werden veel nummers gespeeld het album ‘Momentary Masters’. Vooraan in de zaal stond een groepje meiden die overduidelijk diehard fan zijn, en alleen maar oog hebben voor Albert. Zowel oude als nieuwe nummers werden volledig meegezongen. Enkelen van hen kregen een plectrum toegeworpen, toen de band het podium af ging voor de toegift, en ook de keer na de toegift.

 

Albert Hammond Jr

Tijdens een van de momenten dat Hammond zijn dorst aan het lessen was, maakte hij een grapje over waarom er nog geen buis uit het plafond kan komen hiervoor; ‘het is tenslotte de nineties’.

Er werden, zoals eigenlijk altijd, geen nummers van The Strokes gespeeld. Wel werd ‘Postal Blowfish’ van ‘Guided by Voices’ gecovered. De tour door Europa is bijna ten einde, waarna ze onderweg gaan naar Australië om daar te toeren voordat het festivalseizoen weer losbarst.

Foto’s (c) Sander Rijken, Maxazine.nl

 

 

 

 

Deel: