Twintig jaar na debuutalbum ‘Forgiven, Not Forgotten’ is The Corrs terug aan het front. De Ierse familieband lastte na ‘Home’ in 2005 plotseling een rustperiode in, waarna de zussen Andrea en Sharon ieder enkele solo-albums uitbrachten. Helaas zonder echt succes en de familie Corr richtte zich in de periode elk op hun families. In april 2015 overleed vader Gerry en toen doken de drie zussen en broer Jim weer de studio in. Wellicht om de familieband weer aan te halen als een soort van rouw, welicht omdat The Corrs het publiek miste. Het resultaat is in ieder geval verzameld op het nieuwe album ‘White Light‘.

‘White Light’ bevat twaalf tracks, waarvan single ‘Bring On The Night’ inmiddels al is uitgebracht. Het is helaas niet representatief voor het album, dat een stuk opgewekter is dan dat. Zelfs ‘Gerry’s Reel’ een echt Iers nummer, als ode aan hun overleden vader, klinkt vrolijker, en terecht. The Corrs is net zoals we van ze gewend zijn; een band van opgewekte en vrolijke nummers.

Volwassen Corrs

The Corrs - White LightOpener ‘I do what i like’ is laat de plaat vrolijk openen, maar laat tekstueel wel merken dat The Corrs het album hebben aangegrepen om van het ietwat brave imago af proberen te komen. De teksten zijn diepgaander en met een betekenis. Het is wel duidelijk dat de dood en het gemis de rode draad zijn op ‘White Light’. Toch is het album geen klaagzang, maar een album dat The Corrs een stuk volwassener heeft gemaakt. Geen ‘Radio’ of ‘Breathless’, maar doordachter teksten. En dat is fijn. Want met hun muziek van 20 jaar geleden zal de band nu geen jeugd meer trekken, terwijl de fans van 20 jaar geleden inmiddels ook 20 jaar ouder zijn. De band is dus gewoon meegegaan met hun fans, en dat is niet alleen commercieel slim, maar het is ook eerlijk naar zichzelf toe.

‘White Light’ is een sterke comeback van The Corrs, die na een hiaat van 10 jaar tekstueel wellicht het meest sterke album van alle heeft afgeleverd. ‘I do what i like’ en vooral ‘White Light’ zijn daarbij serieuze singlekandidaten. Die laatste niet in de laatste plaats door het moderne geluid en de op de achtergrond dragende klanken van Pino Palladino, die ook op de gevoelige ballad ‘Strange Romance’ en meezinger ‘Catch me when i fall’ mee bast. The Corrs maken met ‘White Light’ een ijzersterke comeback, en het wachten is op de aankondiging van een concert in de Ziggo Dome of wellicht het Klokgebouw. (8/10) (East West/Warner)

Deel: