Het boek ‘My Unlimited Life’ dat Ray Slijngaard schreef over zijn tijd met 2 Unlimited heeft al veel stof doen opwaaien. Hij vertelt daarin openlijk over het gigantische succes maar ook over de drugs, vele vrouwen en slaande ruzies met zangeres Anita Doth die ermee gepaard gingen. Slijngaard is blij dat hij het boek schreef: “Ik voel geen schaamte over mijn verhaal.”

In 1991 transformeert de dan 19-jarige Ray Slijngaard binnen een jaar van kok op Schiphol naar een grote ster met 2 Unlimited. Het duo dat hij met Anita Doth vormt verkoopt binnen vijf jaar meer dan 20 miljoen platen en is een van de meest succesvolle Nederlandse acts allertijden. Slijngaard heeft in die jaren moeite om zichzelf op de rails te houden en belandt in 2003 twee maanden in de gevangenis. Met het boek ‘My Unlimited Life’ wil hij schoon schip maken.

Alles vertellen

De nu 44-jarige Ray Slijngaard vond het een mooi moment voor een biografie: “Ik ben ongeveer op de helft van mijn leven, zo sluit ik het eerste gedeelte af. Het is zowel voor mijn kinderen als voor de fans uit die tijd. Ik heb de nineties voor en achter de schermen meegemaakt.” Over de donkere kanten van zijn boek vertelt hij: “Ik vond dat ik alles moest vertellen, dit was nou eenmaal mijn leven. Er zijn ook veel misvattingen over mij. Ik zoek geen sympathie maar trek ook geen boetekleed aan. Ik vertel gewoon wat er gebeurd is.”

Geen schaamte

2 Unlimited treedt alweer een aantal jaren op, de ruzie met Anita ligt achter hem, zegt Slijngaard: “Voordat we weer met 2 Unlimited begonnen is dat allemaal uitgesproken. Ook andere betrokkenen waar ik niet zo goed mee ben omgegaan heb ik gesproken. Ik wist dat ik er in interviews voor dit boek veel vragen over zou krijgen. Sommige bladen springen er meteen bovenop want dat is interessant. Maar ik heb zelf voor dit boek en alle gevolgen gekozen. Ik voel geen schaamte over mijn verhaal. Ik heb dit nou eenmaal meegemaakt.”

Technorapje

Slijngaard brengt volgend jaar onder zijn eigen naam een EP met nieuwe muziek uit maar zo ambitieus als twintig jaar geleden is hij niet meer. “Ik denk niet dat ik er een grote hit mee ga scoren. Maar ik wil wel graag laten horen dat ik meer kan dan alleen een technorapje in elkaar zetten. Het moet gewoon leuk zijn, net als 2 Unlimited nu.” Daarvoor ligt ook nieuwe muziek klaar: “We hebben nieuwe nummers en spelen die ook weleens maar mensen willen toch gewoon ‘No Limit’, ‘Twilight Zone’ en ‘Get Ready For This’ horen. Je ziet dat ze voor de nostalgie komen.”

©FaceCulture

Deel: