DSC_7067-02_rockmuzine_Europe_20151122_EnschedeEurope was in de jaren tachtig de grootste concurrent van Bon Jovi. Daar waar Bon Jovi het rustiger aan doet qua ‘gekheid’ op het podium daar lijkt bij Joey Tempest geen sprake van. Als een jonge god rende en sprong hij rond op het podium. Dat hij daarbij soms zijn microfoon standaard gebruikte als moderne danspaal is hem vergeven.  Na een carrière van ruim 35 jaar weet hij inmiddels wel hoe je een zaal warm krijgt.

DSC_7229-02_rockmuzine_Europe_20151122_Enschede

Even daarvoor had Tax The Heat als voorprogramma hetzelfde geprobeerd. Jammer is het toch altijd dat een voorprogramma minder aandacht krijgt dan de hoofdact.  Tax The Heat speelde een lekkere set, met als hoogtepunt hun nieuwe single ‘Some Sympathy’. Van deze vier jongens uit Bristol gaan we in de toekomst nog veel horen.

DSC_1831-02_rockmuzine_Europe_20151122_Enschede

Terug naar Europe. Al vanaf de eerste tonen van ‘War of Kings’ (een nummer van het nieuwe gelijknamige album) zat het publiek er meteen goed in. Hoofden knikten op de beat mee, handen gingen de lucht in en hier en daar hoorde je wat gillende vrouwen. Die zijn sinds de jaren ’80 niet meer weg te denken bij een concert van Europe. Al zijn ze inmiddels wel wat op leeftijd.

DSC_7085-01_rockmuzine_Europe_20151122_Enschede

Met een goede mix van nieuwe nummers afgewisseld met hits als ‘Superstitious’, ‘Rock The Night’ en mega afsluiter ‘The Final Countdown’ was het heerlijke set om naar te luisteren. Dat je af en toe door de bas letterlijk omver werd geblazen hoort erbij. Hoogtepunt van de avond was toch wel het nummer ‘Carrie’. Ondanks dat het voor een paar fans leek alsof dit het nummer de gelegenheid was om even een bezoek te brengen aan het toilet, werd het door de zaal luidkeels meegezongen. Om kippenvel van te krijgen zo mooi.

DSC_1966-02_rockmuzine_Europe_20151122_Enschede

De set was verder niet heel verrassend, de verschillen met voorgaande concerten waren minimaal. Jammer genoeg is dit doorgaans wel standaard bij een band die zo’n grote tour doet. De tour die begin dit jaar begon in Japan om daarna via Groot-Brittannië, Amerika, Noord-Europa en Duitsland uit te komen in Enschede. Toch een aparte keus om van alle plaatsen in Nederland juist Enschede uit te kiezen voor je concert.

DSC_1823-02_rockmuzine_Europe_20151122_Enschede

Na Enschede gaat de band langs België, Italië en Frankrijk om vervolgens de oversteek te maken naar Amerika. De hele wereld ligt nog steeds aan de voeten van Europe.

Foto’s (c) Dirk van den Heuvel, Rockmuzine.nl

DSC_1885-02_rockmuzine_Europe_20151122_Enschede DSC_1981-02_rockmuzine_Europe_20151122_Enschede

Deel: