Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Maandag 9 november: Anathema in TivoliVredenburg

De Engelse progrockband Anathema heeft in de vijfentwintig jaar van zijn bestaan een ongekende muzikale ontwikkeling doorgemaakt. Via doommetal, gothicmetal en symfonische rock belandde Anathema in de huidige staat van zijn: progressieve rock die doet denken aan het werk van Pink Floyd, Porcupine Tree en soms ook Radiohead. De afwisseling in vocalen is een grote troef van Anathema – de karakteristieke stem van Vincent Cavanagh en het engelachtige geluid van Lee Douglas verschillen mijlenver, maar passen toch bij elkaar. Vorig jaar verscheen hun tiende album, Distant Satellites, door de Engelse krant The Guardian betiteld als ‘meesterwerk’. Na een concert ter promotie van Distant Satellites in Ronda vorig jaar gooit Anathema het vanavond over een hele andere boeg met een bijzonder akoestisch concert in de Grote Zaal!

Meer info en tickets: https://www.tivolivredenburg.nl/

Deel: