Voor een uitverkocht Philips Stadion draait Guus Meeuwis zijn hand niet meer om en ook Thialf in Heerenveen krijgt de Brabander vol. Maar de Royal Albert Hall in Londen is andere koek. Toch kreeg de zanger dat in mei van dit jaar voor elkaar. De documentaire Guus gaat naar Londen, zaterdag te zien op NPO 3, geeft een bijzondere blik achter de schermen van dit bijzondere optreden. Aansluitend is het concert te zien waar het allemaal over gaat: Guus Meeuwis live in The Royal Albert Hall.

Terugblik
“Het was alsof we tegen een stenen muur aanliepen”, vertelt de manager van Guus Meeuwis over het regelen van diens optreden in de Royal Albert Hall. In de documentaire Guus gaat naar Londen vertellen verschillende betrokkenen uit het team van de Tilburgse zanger wat er bij dit concert kwam kijken, want simpel was het niet. Guus’ manager legt uit dat ze veel moeite moesten doen om alleen al contact te krijgen met de zaaleigenaren. Verder vertellen Guus en zijn team hoe de voorbereidingen verliepen en blikken ze terug op het concert.

Twintig jaar in het vak
Met het optreden in The Royal Albert Hall zette Guus Meeuwis een kroon op een bijzonder jaar. Hij zit twintig jaar in het vak. Met dit bijzondere optreden kwam voor hem een droom uit. Voorafgaand aan het concert zei hij: “Het is toch wel de zaal der zalen. Alle grootheden hebben daar gestaan. Ik had de wens al lang, maar durfde het niet te hopen. Het is niet heel vanzelfsprekend om daar als Nederlandstalige zanger te gaan staan. Nu gaat het dan toch gebeuren. Ik vind het ongelooflijk.”

Guus Meeuwis live in the Royal Albert Hall, 22:10 – 23:25 uur, NPO 3

Deel: