Het Britse duo Disclosure komt op 5 februari 2016 naar Amsterdam voor een show in de Heineken Music Hall. De show is onderdeel van een Europese tour naar aanleiding van het nieuwe album ‘Caracal’, welke op 25 september zal verschijnen. De elektronische act Disclosure, bestaande uit de broers Howard and Guy Lawrence, brak in 2012 wereldwijd door met de hit ‘Latch’. Het nummer met Sam Smith stond in Nederland maar liefst 40 weken in de Single Top 100.

De tweede single, ‘White Noise’, belandde vrijwel meteen op de tweede plek in Engeland, en ook single nummer drie, ‘You & Me’, verdiende een positie in de Britse top 20. Eind mei 2013 kwam het debuutalbum ‘Settle’ uit en begon ‘Disclosure’ aan een wereldwijde tour met optredens op PITCH, Lowlands, twee uitverkochte shows in de Melkweg en een uitverkochte show in het Eindhovense Klokgebouw. In 2014 werd Settle ook nog genomineerd voor de Grammy Award voor Best Dance Album.

Op 25 september 2015 komt het tweede album van Disclosure, ‘Caracal’, uit. Op het album staan, naast de nieuwste single ‘Jaded’ en de Megahits ‘Omen’, met Sam Smith, en ‘Holding On’ met Gregory Porter, ook samenwerkingen met onder andere Lorde en The Weeknd. Na vier shows in de UK die dit jaar nog plaatsvinden, trappen de mannen op 5 februari 2016 het Europese gedeelte van hun ‘Caracal Tour’ af met een bezoek aan de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Deel: