Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Donderdag 24 september: Richard Thompson in Hedon Zwolle

Richard Thompson is een levende legende binnen de folkrockwereld. Als een van de originele leden en mede-oprichters van de legendarische formatie Fairport Convention stond Thompson aan de basis van de Britse folkrockbeweging uit de late jaren zestig, een stroming die momenteel o.a. door het succes van bands als Mumford & Sons een wereldwijde heropleving kent.

Richard Thompson is een technisch zeer begaafdeen vernieuwende gitarist. Na zijn vertrek bij de  groep Fairport Convention begint hij een solocarrière.  Samen met partner Linda Peters nemen zij maar liefst vijf albums om, waarvan het klassieke ‘Shoot Out The Lights’ door Rolling Stone magazine als één van de tien beste platen uit de jaren tachtig werd aangewezen. Daarnaast staat hij genoteerd in de lijst van ‘Top 20 guitarists of all time’. Als songwriter heeft hij vele prijzen en awards gewonnen. En na 40 jaar is hij nog steeds op de top van zijn kunnen en zijn zijn live shows een ware beleving.

Meer info en kaarten: https://www.hedon-zwolle.nl/2/programma

Deel: