Het Zomerparkfeest in Venlo heeft afgelopen weekend een recordaantal bezoekers getrokken. Dat zegt Guus Benders van de organisatie. Met 92.000 bezoekers is het oude record met ongeveer 2000 extra bezoekers overtroffen. Dat kwam mede door het goede weer. De drukte baart de organisatie geen zorgen voor komende edities, ook al moesten de poorten zaterdag tijdelijk even dicht vanwege de grote toeloop op dat moment. Hoogtepunten afgelopen weekend waren onder meer de optredens van Jett Rebel, Kovacs en de charmeur met een goeie snik; Douwe Bob. Maar ook dans- en theatervoorstellingen leverden bomvolle tenten op, zegt Guus Benders.

Volgend jaar vier het gratis festival het 40-jarig jubileum. Over de plannen voor deze editie wil de organisatie nog niet veel zeggen. Het Zomerparkfeest in Venlo vindt volgend jaar in het laatste weekend van augustus plaats.

Het Zomerparkfeest ontwikkelt zich steeds meer tot een Venloos stadsfeest dat verder strekt dan het Julianapark. Toch zal het festival zijn ziel nooit verloochenen, zo zegt voorzitter Rom van Strijp onlangs in een interview in Dagblad de Limburger. Zo betoogt Van Strijp dat het festival in zijn ogen altijd gratis zal moeten blijven. Verder zijn duurzaamheid en aandacht voor lokaal talent belangrijke pijlers. De voorzitter ziet het festival de komende jaren niet groeien als het gaat om bezoekersaantallen: “Wij willen alleen groeien in kwaliteit.” Daarbij zoekt het festival nadrukkelijk de samenwerking met andere culturele instellingen in de stad. Dat resulteert dit jaar in een samenwerking met City Cinema, een podium van De Maaspoort in het park en officiële afterparty’s in Grenswerk.

Een voorbeeld voor de aandacht voor de Limburgse inbreng komt natuurlijk van (Sharon) Kovacs die volgens de bezoekers van het parkfeest al een echte diva aan het worden is. Het meest opvallendst is de headliner van donderdag: Afterpartees Joekskapel XXL. Zij waren eerder die week nog een verrassende verschijning bij de talkshow Jinek. Hier mocht de feestmachine met hun eigenzinnige powerpop/rock ook de avond afsluiten. Speciale gast was o.a. Marco Roelofs die twee nummers van de Heideroosjes mocht brengen. Sjonnie en Anita kwamen weer heel even tot leven.

Op zondag bezocht ik o.a. de Mile(s)tones. In Mile(s)tones draait alles om de fantastische muziek van de legendarische Amerikaanse jazzcomponist en trompettist Miles Davis. Een slagwerker, pianist en trompettist laten in deze voorstelling aan de hand van Davis’ muziek zien hoe avontuurlijk, rijk en fantasievol improvisatiemuziek is. In deze voorstelling worden kinderen actief betrokken. Zo mochten enkele kinderen ‘dirigent’ spelen, waarop het trio er lustig op los moest improviseren. De muzikale uitvoering was voor de volwassen bezoeker meer dan moeite waard.

Een fantastische live show werd er gegeven door My Baby. My Baby is een trio gevormd door de Nederlandse broer en zus Joost en Cato van Dyck, aangevuld met gitarist Daniel ‘Da Freez’ Johnston uit Nieuw-Zeeland. Ze spelen heerlijke ruige swamp-blues. Daar waar Armand & The Kik nog lekker in het zonnetje mochten spelen, was de afsluiting van de vierdaagse in de regen. Dit weerhield Jett Rebel en het publiek er niet van er een waardige tof einde van te maken. Dit einde werd overigens met een dik half uur verlegd. Jett Rebel vergezeld met DeWolf en My Baby konden er maar geen genoeg van krijgen. Maar aan alles komt een einde. Op naar het 40-jarig jubileum.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort / Maxazine

Deel: