Met honderden acts in acht verschillende tenten is er de komende drie dagen heel veel te zien tijdens Lowlands. Maar waar moet je nu naartoe? Lowlandsdirecteur Eric van Eerdenburg tipt enkele acts voor de vrijdag.

Als eerste noemt Van Eerdenburg de afsluiter in de Alpha tent: Ben Howard. “Er is wat gemorrel hier en daar dat Ben Howard geen goede afsluiter zou zijn. Hij probeert met een introverte plaat los te komen van zijn vorige album met die enorme hits. In december heeft Howard drie keer de Heineken Music Hall gedaan, dus de headline positie is terecht, vind ik.”

Van Eerdenburg hoopt dat Ben Howard zijn status als afsluiter van de eerste Lowlands-dag waarmaakt. “Ik zie de reacties op Facebook dat men het geen logische afsluiter vindt. We gaan het zien. Ik hoop dat ik gelijk krijg!

Lowlands staat bekend om het ontdekken van nieuwe muziek. Een band waar Van Eerdenburg veel van verwacht is Slaes. “Zij staan in de Charlie. Engelser kan niet, flink stevig en in eigen land waanzinnig populair. Ik denk dat dat in Nederland ook gaat gebeuren. Ze komen vanuit de punktraditie, beetje opstandig, ruig, schreeuwerig, maar heel goed!”

De Lowlandsdirecteur ziet de laatste jaren veel nieuwe muziek komen vanuit de electronische hoek. Dit jaar verwacht hij veel van Hayden James en Ben Khan. “Beide spelen in de X-Ray. Ben Khan is heel abstract, maar tegelijkertijd hoor je er hele goede songstructuren in. Datzelfde geldt voor Hayden James. Mensen die geinspireerd zijn door electronische muziek en tegelijkertijd hele goede songs maken.”

Video ©FaceCulture
Foto © Hans Kreutzer

Deel: