Vandaag komt ‘True Detective – Music From The HBO Series’ uit. Op het album, dat werd geproduceerd door T-Bone Burnett, staan veertien tracks uit Seizoen 1 en 2 van de populaire serie, waaronder het themanummer van seizoen 1; ‘Far From Any Road’ van The Handsome Family, plus Cassandra Wilson’s ‘Sign Of The Judgement’, Bob Dylans ‘Rocks And Gravel’ en ‘The Angry River’ door Si Istwa en, eveneens te horen in het eerste seizoen.

Seizoen 1 True Detective wereldwijde sensatie

De muziek uit seizoen 2 bevat onder andere het nieuwe themanummer ‘Nevermind’ van Leonard Cohen, vijf nummers van Americana-sensatie Lera Lynn en nummers van Nick Cave & Warren Ellis, John Paul White, Alexandra Savior en Bonnie “Prince” Billy. In het tweede seizoen van True Detective zijn onder meer Collin Farrell, Vince Vaughn en Rachel McAdams te zien. Het eerste seizoen van de serie was een wereldwijde sensatie en kreeg tientallen nominaties voor internationale televisieprijzen, waaronder twaalf Emmy’s.

Voor de Spotify gebruikers is het album hier te beluisteren.

Deel: