Het festival Dutch Valley is alweer toe aan zijn 5e editie. Met liefst 9 podia en ruim 100 Nederlandse artiesten is het mega-evenement groter dan ooit. Avrotros brengt de festivalsfeer in de huiskamers. Het recept is ongewijzigd: Dutch Valley brengt opnieuw het beste van eigen bodem bijeen tot één groot muzikaal spektakel. In een overzicht van ruim een uur komen de meest uiteenlopende optredens voorbij: van Volendammer volkszanger Jan Smit tot de rappers van The Opposites, en van ‘good old’ George Baker tot gabberhouse-dj Mental Theo.

Dutch Valley’s eigen geluid

Nederlandse muziek is de laatste jaren aan een gestage opmars bezig. Nederland heeft een geheel eigen geluid ontwikkeld, waarin allerlei muzikale invloeden en genres aan bod komen. De hiphopscene is daar een goed voorbeeld van: het Nederhop-genre is intussen zo populair dat Dutch Valley er dit ejaar een speciaal podium voor is.

Ronnie Flex

Rijzende ster Ronnie Flex is aanwezig. De Rotterdammer heeft momenteel met collega-rapper Lil’ Kleine een dikke hit met het nummer Drank & Drugs. Verder zijn ook de energieke Mr. Polska en Kraantje Pappie te zien in Spaarnwoude.

Handjes in de lucht op Dutch Valley, 22:30 – 23:45 uur, NPO 3

Deel: