Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Zaterdag 8 augustus: Jimmy Cliff in Paradiso Amsterdam

Jamaicaanse reggaezanger Jimmy Cliff begint zijn lange loopbaan in de jaren zestig in geboorteland Jamaica. Aanvankelijk is hij vooral binnen de landsgrenzen populair, maar dat verandert wanneer hij wordt opgepikt door Island Records. Eind jaren zestig breekt hij vervolgens door met de single ‘Wonderful World, Beautiful People’. Ook ‘Wild World’ – een cover van Cat Stevens – wordt in 1970 een hit.

Tot op de dag van vandaag wordt hij overal ter wereld nog steeds gezien als een van de helden van de Jamaicaanse reggaescene.  Een hele grote dus en vanavond te bewonderen in Paradiso.

Meer info en kaarten: http://www.paradiso.nl/

 

Deel: