Op 8 augustus 1961 werd de Ierse gitarist David Evans geboren. Evans kreeg vanwege zijn neus op 13-jarige leeftijd door zijn vrienden de bijnaam “The Edge” aangemeten en richtte met zijn vrienden Bono, Adam, Larry, en Dick de band ‘Feedback’ op. Nadat Dick de band verlaat gaat hij met Bono, Adam en Larry op 17-jarige leeftijd verder als U2, de band die een van ’s werelds beroemdste bands zou gaan worden. Met U2 heeft The Edge hits als ‘Sunday Bloody Sunday’, ‘One’, ‘I Will Follow’ ‘With or Without You’ en ‘New Years Day’ gehad en maar liefst tien! nummer 1 albums waaronder ‘Achtung, Baby’.

The Edge’s hoofddeksel

Sinds jaar en dag kent iedereen de gitarist met een muts. David draagt deze sinds hij als twintiger al helemaal kaal werd. Fiscaal gezien is U2 sinds 2006 net als The Rolling Stones een Nederlandse band, aangezien de band van The Edge officieel gevestigd is aan de Herengracht in Amsterdam, vanwege het in Nederland gunstige belastingklimaat.

Foto (c) John Wright

Deel: