Samen met andere landen richt Nederland ook dit jaar tijdens het Sziget Festival een consulair steunpunt in. Bezoekers uit alle landen kunnen daar terecht voor advies en hulpvragen. De 23ste editie van het Sziget Festival vindt van 10 tot 16 augustus in Boedapest plaats. Het is een van de grootste multiculturele festivals van Europa en trekt jaarlijks zo’n 400.000 bezoekers, van wie ongeveer 16.000 uit Nederland.

Het consulair steunpunt, herkenbaar aan de naam ‘E4U’ (Embassies 4 You) is van 12 tot en met 16 augustus dagelijks geopend van 12.00 tot 19.00 uur bij Csónakház, vlakbij de politie. Dit jaar werkt de Nederlandse ambassade samen op het festivalterrein met consulaire collega’s vanuit Frankrijk, Duitsland, Canada en België.

De Nederlandse ambassade kan – indien nodig – op het festivalterrein een nooddocument verstrekken. Een goede voorbereiding verkleint de kans op problemen. De Nederlandse ambassade in Boedapest geeft bezoekers aan het Sziget Festival graag de volgende tips mee:

Ga niet met grote hoeveelheden geld op stap.
Neem klein geld mee voor de belangrijkste uitgaven.
Berg je waardevolle zaken op in de kluisjes die op diverse punten op het eiland beschikbaar zijn.
Laat je paspoort op een veilige plaats in het hotel of op de camping.
Neem wel een kopie van je paspoort mee. Je moet je immers kunnen legitimeren.
Maak een scan van je paspoort / ID kaart en sla deze op in je eigen mailbox.
Reisdocument kwijt? Breng dan eerst een bezoek aan de ‘Lost & Found’ op het festival.
Stop niet al je spullen in één tas.
Neem alleen noodzakelijke dingen mee in een klein tasje, liefst te dragen onder je kleding.
In grote mensenmassa’s ben je een makkelijke prooi voor beroving. Wees hierop alert.
Maak goede afspraken met je reisgenoten voor het geval je elkaar kwijt raakt.
Mocht je in problemen komen tijdens het festival, breng aan bezoekje aan E4U, een medewerker van de Nederlandse ambassade zal altijd aanwezig zijn.

Deel: