Met haar debuutalbum ‘Is Your Love Big Enough?’ maakte Lianne La Havas veel indruk en zette ze zichzelf vrijwel gelijk op de kaart. Het album bevatte voornamelijk een reeks mooie maar sobere nummers waarin La Havas haar liefdesverdriet heeft kunnen verwerken. Nu, 3 jaar later, is de Britse zangeres met Jamaicaanse en Griekse roots terug met haar tweede album, ‘Blood‘. Waarvoor ze kon samenwerken met ‘grote’ producers als Jamie Lidell, Stephen McGregor en Paul Epworth. Het leverde een gevarieerd tweede album op.

lianne-la-havas-blood-450sqVanaf de eerste zwoele track ‘Unstoppable’ is duidelijk dat de productie dit keer grootser is dan op haar debuut. Het klinkt optimistischer dan de thema’s op dat eerste album. Wat wordt voorgezet in ‘Green & Gold’ en de single ‘What You Don’t Do’. Met ‘Midnight’ bevat het album haar meest soulvolle song tot nu toe. Terwijl ‘Never Get Enough’ met het zingen door een megafoon en rauwe gitaren haar meest experimentele nummer tot nu toe is. Het nummer valt hierdoor wel een beetje uit de toon bij de rest van het album. Bij ‘Tokyo’ komt er weer een beetje wanhoop terug met een nummer waarin het sobere geluid van haar debuut wordt gecombineerd met een funky bass en drumritme.

Lianne La Havas blijft sober

Helemaal is het sobere geluid van haar debuut niet verdwenen. In ‘Grow’ combineert ze het met lichte reggae invloeden. Maar liefhebbers van haar debuut kunnen helemaal hun hart ophalen met ‘Ghost’ en de mooie afsluiter ‘Good Goodbye’.

Liefdesverdriet is doorgaans een enorm dankbare bron voor songwriters, maar Lianne La Havas laat met haar tweede album horen dat ze het thema achter zich heeft gelaten en juist verder is gegaan. Het levert een toegankelijk, fris en prettig veelzijdig tweede album op waarmee haar een herhaling van het vorige succes is gegund. (8,0/10) (Nonesuch)

Deel: