John Lodge is vooral bekend als de bassist van de Moody Blues. Een van de drie oorspronkelijke leden die nog steeds de wereld rondtoeren. Iemand die de indruk geeft vrij onopvallend door het leven te gaan. Toch heeft hij flink wat songs op zijn naam staan, waar ‘Ride My See-Saw’, ‘Isn’t Life Strange’ en ‘I’m Just a Singer (in a Rock & Roll Band)’ de bekendste zijn.

LodgeJohn 10000 LightyearsAgo_cOnlangs verscheen ‘10,000 Lightyears Ago’, zijn eerste soloalbum sinds ‘Natural Avenue’ uit 1977. Hij wordt hierop onder meer begeleid door toetsenist Alan Hewitt, sinds een jaar of zes ook onderdeel van de Moody Blues entourage, gitaarlegende Chris Spedding en drummer Gordon Marshall. Op een van de songs doen ook de voormalige MB-collega’s Mike Pinder en Ray Thomas mee. Het album bestaat uit acht zelfgeschreven songs, waarvan drie samen met Alan Hewitt. Wat stijl betreft laat Lodge zich niet vastpinnen. We horen pop, rock, en folk. Dit samen met de teksten tonen hoe hij in de loop der jaren gevormd is.

Dit album is een fraaie verzameling van songs. Prima opgezet en uitgevoerd door uitstekende muzikanten. Het enige punt van kritiek dat ik heb is dat de cd m.i. gewoon te kort is, namelijk minder dan een half uur. Wat mij betreft hadden er rustig nog een paar songs bij gemogen. (7/10) (Esoteric Antenna)

Deel: