Suzanne Nadine Vega, beter bekend als Suzanne Vega, viert vandaag haar 56e verjaardag. Vega is een Amerikaanse zangeres en liedjesschrijfster die beroemd werd door haar door de folk geïnspireerde liedjes. Twee van haar songs (beiden van haar tweede album getiteld ‘Solitude Standing’ uit 1987) behaalden de top 10 van diverse internationale hitlijsten, te weten ‘Luka’ en ‘Tom’s Diner’. De originele versie van een a capella nummer op ‘Solitude Standing’, in 1990 kwam de versie als dance track uit die was geproduceerd door het Britse dance produktie team DNA.

Buiten ‘Luka’ en ‘Tom’s Diner’ had ze nog een paar bekende nummers, ‘Marlene On The Wall’ en ‘Left Of Center’ (featuring Joe Jackson). Suzanne Vega heeft tot op heden acht studio albums uitgebracht, haar laatste, ‘Tales from the Realm of the Queen of Pentacles’ kwam in 2014 uit.

Deel: