Sigur Rós bassist Georg Holm, drummer Orri Páll Dýrason, gitarist Kjartan Holm en componist Hilmar Örn Hilmarsson hebben een op circus gebaseerd album in elkaar gezet voor een BBC documentaire ‘The Show of Shows’. Geïnspireerd door 100 jaar van archiefopnames van vaudeville, circussen en kermissen ligt het 14-tracks tellende album getiteld ‘Circe’ vanaf 21 augustus in de winkels. Momenteel is het album te pre-orderen in drie formats; digitaal, CD en een dubbel vinyl LP.

‘Circe’ is opgenomen in de Sigur Rós’s studioruimte in Reykjavík en bevat bijdrages van onder andere het South Iceland Chamber Choir. Een trailer voor ‘The Show of Shows’ – met daarin een aantal waanzinnige old-school circus acts – geeft een voorproefje van de band’s soundtrack, een wervelwind van gitaren en knallende drums.

Het is sinds 2013 dat we weer wat horen van Sigur Rós, toen brachten ze hun laatste album uit getiteld ‘Kveikur’. Eind dit jaar brengen ze, vanwege het 16-jarig jubileum van hun succesalbum ‘Agætis Byrjun’, een deluxe vinyl box set uit. De box bevat ook ‘Live at the Icelandic Opera House’, een registratie van de band’s optreden in het Opera House te Reykjavík.

Deel: