Taylor Swift in de ZiggoDome. Ze heeft met haar album 1989 diverse records gebroken in de VS en zijn er wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren over de (digitale) toonbank gegaan. Ook Amsterdam mocht vanavond meedraaien in de Taylor Swift kermis, voor de hoofdrolspeelster ook de eerste keer dat ze onze hoofdstad aandeed.

James Bay

Dat mevrouw Swift graag perfectie nastreeft blijkt al bij het voorprogramma. Natuurlijk zijn de jonge keeltjes van het publiek op te warmen met ‘Hold Back The River’ maar slechts een enkele ouder heeft vanavond gezien dat James Bay een dijk van een voorprogramma neerzette, en klaar is voor een solotour.

Taylor Swift

Al bij binnenkomst is het gratis (licht)armbandje niet heel origineel maar geeft weer aan dat er iets leuks staat te gebeuren. Generatiegenoten Miley Cyrus, Ariande Grande en de iets oudere Katy Perry waren al eerder in de poptempel en gaven daar een gelikte maar over-geproduceerde show weg. Taylor Swift heeft bewezen dat het ook anders kan.

Natuurlijk is de aanwezigheid van een band op het podium een lachertje, is over elke danspas nagedacht. Haar gesprek met haar publiek over liefde, verliefdheid en het leven zijn mierzoet en waarschijnlijk 100 keer gerepeteerd. Maar toch is het anders. Taylor Swift lijkt het wél leuk te hebben, ze lijkt het te menen als ze Amsterdam “The best crowd I’ve seen in many years” roept. Ze speelt zelf de akoestische – en elektrische gitaar maar ook piano en zingt toch echt zeer verdienstelijk. Ook alle licht-effecten zijn beter en geraffineerder, door de armbandjes is het publiek deel van de immense lichtshow.

Alle hits zijn voorbij gekomen, maar liefst 8 outfits hebben we gezien en een beweegbaar podium dat als een helikopter door de zaal bewoog. Taylor Swift heeft eigenlijk geen enkele fout gemaakt, het was dus eigenlijk een perfect optreden, in ieder geval voor haar doelgroep.

Deel: