Jean-Michel Jarre keert later dit jaar terug met zijn eerste album in acht jaar, een samenwerkingsverband tussen de synthesizer virtuoos en andere artiesten uit het genre. Op ‘Zero Gravity’ hoor je onder andere Massive Attack’s 3D op ‘Watching You’, Anthony Gonzalez van M83 op ‘Glory’, en Tangerine Dream op de titeltrack ‘Zero Gravity’. De titeltrack is bijzonder omdat het waarschijnlijk het laatste werk is van Tangerine Dream’s oprichter Edgar Froese, hij overleed afgelopen januari. Jarre draagt de binnenkort te releasen 12-inch van ‘Zero Gravity’ op aan Froese.

De single vinyl versie van ‘Zero Gravity’ is gelimiteerd tot 1000 stuks en is verkrijgbaar vanaf 30 juni. Hierop hoor je een remix versie van de track door Above & Beyond, deze is hieronder te beluisteren alsmede een drie minuten durende preview van de originele single.

Mini-documentaire Jean-Michel Jarre

Vooruitlopend op de release van de single heeft Jean-Michel Jarre een mini-documentaire uitgebracht over de totstandkoming van de ‘Zero Gravity’. De mini-documentaire toont beelden van hemzelf en Froese toen ze aan het werk waren in Oostenrijk. De vijf minuten durende video bevat ook gesprekken met Froese’s vrouw Bianca Acquaye en Tangerine Dream’s keyboard/sound engineer, Thorsten Quaeschning. Jarre praat over de ontmoeting tussen hem en Froese wiens carriéres zo ongeveer gelijktijdig begonnen. Tot eind 2014 hadden ze nog nooit samengewerkt.

Bekijk hieronder de mini-documentaire.

Deel: