Als de stem van Libertines-frontman Pete Doherty over het veld van Best Kept Secret klinkt weet het publiek dat het tijd is. De hoofdact introduceert zichzelf aan de hand van een documentaire die op grote schermen naast het podium wordt afgespeeld. En zodra de banner omhoog gaat kunnen we helemaal losgaan.

The Libertines zijn gelukkig weer terug, reden genoeg om iedereen te laten springen, wat al gebeurt vanaf het eerste nummer ‘The Delaney’. Vanaf het begin doet de de microfoon van Carl Barât al vervelend of is hijzelf gewoon slecht te verstaan. De mannen hebben er echter zin in en de omgang met elkaar is mooi om te zien. Doherty en Barât zoeken elkaar vaak op om in dezelfde microfoon te zingen zoals tijdens ‘Vertigo’. Zelfs grapjes als “Yeah we had difficulty translating this into Dutch so we’re gonna do it in the original language, English” kunnen er van af. En als er tijdens ‘The Ha Ha Wall’ een rode baret het podium op vliegt moet die natuurlijk ook opgezet worden. Maar Barât heeft liever zijn eigen hoofddeksel dus de baret gaat al snel naar Doherty toe.

Het prachtige nummer ‘When The Lights Go Out’ wordt door velen meegezongen. En ze kunnen gelijk door met zingen bij ‘What Katy Did’, een bijna te lief liedje van The Libertines. Met ‘Boys In The Band’ kunnen ze weer helemaal uitpakken en drummer Gary Powell neemt even de tijd om zich op te pompen voor hij helemaal los gaat. Er volgen nog een paar oude nummers en ‘The Good Old Days’ is een goeie om met knuffels af te sluiten.

De toegift begint met een geweldige versie van ‘You’re My Waterloo’, uitgevoerd met akoestisch gitaar, die na afloop zo door de lucht vliegt voor de gitaarwissel. Het enige nieuwe nummer dat de band deze avond speelt heeft een catchy gitaarrif en als we het zo snel kunnen beoordelen klinkt het erg bibliografisch. Maar zoals van te voren ons op het hart is gedrukt “It’s gonna be a secret so no phones!” ‘I Get Along’ is de perfecte afsluiter van de show van The Libertines, inclusief een heuse moshpit. En wederom vliegen de gitaren weer door de lucht die vakkundig worden opgevangen. Een hoofdact waardige show!

Deel: