De grote zaal van Simplon Groningen was afgelopen donderdag 18 juni jl. het podium voor het Haarlemse duo Jack and the Weatherman. Zanger Berry Krikken (Jack) en gitarist Sebastiaan Weerman (The Weatherman) komen oorspronkelijk uit het Drentse Emmen waar ze met een paar oude kartonnen dozen op de veengrond hun tijd doorbrengen met breakdancen. Jack verkent daarna de wereld en The Weatherman pakt instrumenten op en maakt muziek. Na elkaar een aantal jaren uit het oog te verloren te hebben, komen ze elkaar weer tegen bij een surfspot in Bloemendaal. Hier komen ze erachter dat ze dezelfde smaak en passie voor muziek hebben. Ze besluiten om een avondje te gaan jammen en Jack and the Weatherman is geboren.

Na de eerste EP ‘Something Positive’, een kleine hit met de single ‘Free’, meer dan 2 miljoen plays wereldwijd op Spotify, festivals als MadNes, The Brave, Woodstock Surf Festival, Popronde en de Uitmarkt, Europese tours door Engeland, Duitsland en Frankrijk en supports van bands als Chef’Special, Sticky Fingers en Current Swell in zalen als Melkweg, Paradiso en thuishaven Patronaat, werd het tijd voor een tweede EP ‘Homewards’, welke in april 2015 gepresenteerd werd in Patronaat.

In de liedjes van Jack and the Weatherman komt de luchtige vibe van de jongens duidelijk naar voren. Ook in de teksten houden de jongens het luchtig en vrolijk, maar tegelijkertijd schuilt er ook een boodschap in de nummers, geïnspireerd op vele verre reizen in arme landen en het besef hoe goed we het hier hebben in het westen. Al was de zaal van Simplon niet helemaal uitverkocht, het mocht de sfeer niet drukken. Het publiek deinde mee op de vrolijke nummers die je je in gedachten op een strand met een ondergaande zon lieten wanen. Bij onder andere het nummer ‘Free’ zong het publiek luidkeels mee. ‘Als jullie het hele nummer gaan zingen, hoef ik dat nu niet te doen’ grapte zanger Berry.

Nieuwsgierig geworden naar de zonnige sound van Jack and the Weatherman? Aanstaande maandag 22 juni tussen 06.00u en 10.00u staan de mannen bij Giel Beelen op de Speelplaats.
JackWeatherrman1 (Large)

JackWeatherman2 (Large)

JackWeatherman3 (Large)

Deel: