Afgelopen jaar verschenen bijna alle studio albums van Led Zeppelin opnieuw geremasterd in verschillende formaten met bonus materiaal. De laatste drie albums die nog ontbraken worden op 31 juli als reissue uitgebracht: ‘Presence’ (1976), ‘In Through The Out Door’ (1979) en ‘Coda’ (1982). En ook deze heruitgaven zullen in verschillende formaten verschijnen met nooit eerder uitgebracht materiaal.

Presence‘ en ‘In Through The Out Door‘ waren eigenlijk de laatste studio albums van de band. Een jaar na het verschijnen van het laatste album overleed drummer John Bonham. Het album ‘Coda‘ dat twee jaar daarna verscheen was een compilatie van nummers die bij vorige albums op de plank bleven liggen. De heruitgave van het album bevat naast het originele album maar liefst vijftien extra audio-opnames waaronder het bluesy ‘Sugar Mama’ en ‘Baby Come On Home’, uit de sessies voor het zelfgetitelde debuutalbum, en ‘St. Tristan’s Sword’ uit 1970.

In 1972 speelden Robert Plant en Jimmy Page met het Bombay Orchestra in India. Deze legendarische sessies zijn tot op heden nooit eerder uitgebracht; verschillende opnames van onder meer ‘Friends’ en ‘If It Keeps On Raining’ (een vroege versie van ‘When The Levee Breaks’) zijn nu te beluisteren op de heruitgegeven albums.

Deel: