Maxazine’s kijktip voor vanavond: Kriebelende vooruitblik op Pinkpop 2015. Pinkpop-baas Jan Smeets mag zichzelf in zijn handjes wrijven met opnieuw een uitverkochte editie van het Limburgse festival. Met wereldse headliners als Muse, Robbie Williams en de Foo Fighters staat de fans weer een mooie editie te wachten.

Omdat Pinksteren dit jaar te vroeg valt, vindt de 46e editie van Pinkpop dit keer niet plaats tijdens het Pinksterweekend, maar van 12 tot en met 14 juni. Op de poster prijken dit jaar mooie namen zoals de eerder genoemde headliners, maar ook acts zoals Slash, Avicii, Pharrell Williams en The Script. Natuurlijk is Nederland ook goed vertegenwoordigd met optredens van onder meer Anouk en Kensington.

Vooruitblik
NPO 3 blikt vooruit op de aanstaande editie met optredens van artiesten die dit jaar in Landgraaf te bewonderen zijn. Een aantal artiesten stond al eerder op Pinkpop. Zo was Muse in 2007 voor het laatst te zien op het Limburgse podium. De Foo Fighters waren in 2011 in Landgraaf, toen er een regenboog ontstond tijdens het nummer ‘Learn to Fly’. Frontman Dave Grohl pauzeerde zijn optreden toen om even stil te staan bij dat memorabele moment.

Hoogtepunten
Natuurlijk komen er ook een aantal hoogtepunten van de veelbewogen editie van vorig jaar voorbij. Verwacht fragmenten van de legendarische Rolling Stones en de gevaarlijke storm die de laatste avond woedde, romantische ballads van gitaarvirtuoos John Mayer en gillende tienermeiden bij singer-songwriter Ed Sheeran.

Uitverkocht
Pinkpop is net als vorig jaar vrijwel uitverkocht. De weekendtickets zijn weg, evenals de tickets voor de zaterdag en zondag. Alleen voor de vrijdag met Muse en Slash zijn nog kaartjes te koop. Per dag trekt het festival ongeveer 70.000 bezoekers.

Kriebelende vooruitblik op Pinkpop 2015, 22:30 – 23:30 uur, NPO 3

Deel: