Het Britse kwartet Rudimental heeft aangekondigd dat hun langverwachte tweede album ‘We The Generation’ op 18 september zal gaan uitkomen. De eerste single van het album heet ‘Never Let You Go’, beluister deze hier. Aan het eind van de zomer komt Rudimental naar Nederland voor een spectaculair optreden op het Lowlands Festival.

‘We The Generation’ bouwt verder op de progressieve sound van Rudimental die we kennen van het debuutalbum ‘Home’. Hun eerste album werd heel erg goed ontvangen in de pers, werd genomineerd voor een prestigieuze Mercury Prize en bracht ze hun eerste BRIT Award voor het nummer ‘Waiting All Night’ feat. Ella Eyre. Ella Eyre heeft na de hit met Rudimental een succesvolle solocarrière kunnen opbouwen, en hier staat Rudimental bekend om. Ze hebben een goede neus voor nieuw en onbekend talent. Deze trend zetten ze op ‘We The Generation’ door. Op dit nieuwe album werken ze samen met de jonge Britse zangeressen Mahalia, Anne-Marie en zanger Will Heard. Ook prijken er gevestigde namen op de tracklist zoals Lianne La Havas en Bobby Womack. De laatste is extra bijzonder, omdat het nummer ‘New Day Coming’ een van de laatste opnames is die hij maakte voordat hij vorig jaar overleed.

Tracklist ‘We The Generation ‘
1. ‘I Will For Love’ (feat. Will Heard)
2. ‘Never Let You Go’ (feat. Foy Vance)
3. ‘We The Generation’ (feat. Mahalia)
4. ‘Love Ain’t Just A Word’
5. ‘Rumour Mill’ (feat. Anne-Marie & Will Heard)
6. ‘Common Emotion’ (feat. MNEK)
7. ‘Go Far’ (feat. Will Heard)
8. ‘Foreign World’ (feat. Anne-Marie)
9. ‘Too Cool’ (feat. Ella Eyre)
10. ‘Bloodstream’
11. ‘All That Love’
12. ‘Needn’t Speak’ (feat. Lianne La Havas)
13. ‘Lay It All On Me’
14. ‘New Day Coming’ (feat. Bobby Womack)

Deluxe
15. ‘Treading On Water’ (feat. Sinead Harnett & Will Heard)
16. ‘Run’ (feat. Will Heard)
17. ‘Breath’ (feat. Lianne La Havas)
18. ‘System’ (feat. Max Romeo, Earl 16 & Spee)

Rudimental betrekt graag hun fans bij alles wat ze meemaken. Zo ook het ontwerp van de albumhoes. Via de website rudimental.co.uk kunnen de fans een eigen versie van het ‘We The Generation’ artwork te maken. Door hun eigen versie online te delen maken ze kans op een gesigneerd vinyl met hun eigen ontwerp, met daarop natuurlijk ook de handtekeningen van de bandleden. Binnenkort komt ook de nieuwe videoclip van ‘Never Let You Go’.

Rudimental bestaat uit Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor en Leon (DJ Locksmith), hun avontuur begon met de grote hit Feel the Love in 2012. Deze track bereikte de nummer 1 positie in de UK en in Nederland stond de single op nummer 2. Feel The Love verkocht meer dan 90.000 stuks in de eerste week. Ze hebben in totaal wereldwijd meer dan 5 miljoen singles verkocht en hebben meer dan 238,7 miljoen views op hun YouTube-kanaal. Rudimental heeft zich ontwikkeld tot een gevestigde naam in het live circuit en waren eerder al te zien op festivals als Pinkpop en Glastonbury. Op 11 juli mogen zo tevens het voorprogramma van Ed Sheeran verzorgen bij zijn Wembley Stadium concert.

Deel: