Down The Rabbit Hole is de volgende in ons rijtje Festivalinfo en misschien wel het bekendste. Maxazine brengt je de komende weken namelijk de leukste festivals van het seizoen, met alle info die je wil weten!

wf8f80yxphxbjliis88be238f-dtrh-2015-2Het Down The Rabbit Hole festival, kortweg DTRH, is één van de nieuwste muziek evenementen in ons land. Het DTRH festival wordt gezien als het kleine broertje van Lowands en wordt tevens georganiseerd door Mojo Concerts, de volledige naam van het evenement is dan ook ‘A campingflight down the rabbit hole’.
Dit driedaagse muziekfestival vind plaats van 26t/m 28 Juni (in een konijnenhol) in recreatiepark De Groene Heuvels in Beuningen bij Nijmegen en kende in 2014 z’n eerste editie. In dit mooie recreatiepark vind je een leuk idyllisch festival met een beetje hippie achtige sfeer en je zou het een kleinschalig woodstock festival kunnen noemen.
Verdeeld over de 3 tenten (Teddy Widder, Fuzzy Lop, Hotot), die vernoemd zijn naar konijnenrassen, stonden vorig jaar tijdens de eerste editie o.a. The Black Keys, Foals en Damon Albarn. Deze headliners en natuurlijk ook acts als Dewolff, Hozier, Half Moon Run en Warpaint trokken (ondanks het wk voetbal) zo’n 10.000 man naar het verregende grasveld in Beuningen. Gelukkig draait dit festival niet alleen om muziek, zoals we van festival directeur Eric van Eerdenburg gewend zijn kunnen we ook op dit evenement weer van alles beleven. Zo kun je hoelahoepen, meedoen met de ochtend yogaklas en je eigen vlot bouwen. Voor wie het allemaal wat rustiger aan wil doen kan natuurlijk ook heerlijk genieten in het gras met uitzicht op de zinkende zelfgebouwde vlotten, altijd leuk. Kortom, voor ieder wat wils, maar vooral voor de mensen die van een ontspannen sfeertje houden.
“Down The Rabbit Hole staat voor avontuur, verwarring, surrealisme en psychedelica. Je bent zelf aan zet, dus draai je plaatje, kook je potje, bouw je vlotje, hip je hopje. Ga uitgebreid aan tafel, trek je terug in het bos, droom languit in de wei, zwem een rondje, bouw aan de tower, tokkel bij het kampvuur, ontdek verstopte disco’s.” Voor de editie van dit jaar zijn nog kaarten te koop en ook is er dit jaar volop keuze aan overnachtingsmogelijkheden op het Rabbit Resort. Tickets kosten €125 voor 3 dagen vertier in het konijnenhol van Alice In Wonderland.

Voorlopige Line up Down The Rabbit Hole 2015:

Damien Rice – Iggy Pop – The War On Drugs – Patti Smith – Roisin Murphy – Leftfield – FKA Twigs – Alabama Shakes – The Cat Empire – Ryan Adams – Flying Lotus – Seasick Steve – Damian Jr. Gong Marly – Oscar & The Wolf – Blaudzun – Andrew Bird – Max Richter – Goat – Death From Above 1979 – The Gasslamp Killer Experience – RHYE – Motorpsycho – Jungle By Night – Ghostpoet – Omar Souleyman – Clark (live) – Songhoy Blues – Other Lives – Rangleklods – Benjamin Booker – Young Fathers – Glass Animals – King Gizzard & The Lizar Wizard – Roosbeef – ZZZ – Che Sudaka – Natalie Prass – Janne Schra – Hunee & Thomas Martojo – Jameszoo – Orkesta Mendoza – CC Smugglers – Bomba Estéreo – Misun – Stu Larsen – Mcpherson – Ganz – Happyness – Dolomite Minor – Meridian Brothers

 

Deel: