Het songfestival is momenteel hotter dan hot. Na de successen van Anouk en Common Linnets is de koorts rondom het liedjesfestival hoog opgelopen. Terwijl heel Europa zich druk maakt om de jurk van Trijntje, zijn alle evenementen rond om het songfestival een gewild feest. De generale repetitie in de Melkweg was uitverkocht en ook voor het sing-along feest in DeLaMar voor aanstaande maandag zijn er nog maar een paar kaartjes te krijgen. Vrijdagavond stonden echter de grote sterren van weleer in de ZiggoDome om alle aanwezigen weer mee terug te nemen in de tijd voor een ouderwets avondje “kuddekaraoke”.

Een mooier begin van de avond was nauwelijks denkbaar met Maggie McNeal en haar grote meezing hit ‘Amsterdam’ gevolgd door Gerard Joling en ‘Shangri La’, nu wel met de hoge uithaal aan het einde. In een moordend tempo kreeg het publiek alle grote songfestival hits te horen en te zien. Esther Hart met ‘One More Time’, Lenny Kuhr en haar ‘Troubadour’ maar het grootste applaus was toch echt voor de oudjes van Brotherhood Of Man. De Britse groep won in 1976 het songfestival met ‘Save Your Kisses For Me’ en kregen ook de ZiggoDome aan hun voeten met het vrolijke liedje.

Halverwege de show wordt een “live” verbinding met Wenen opgezet en spreekt Trijntje Oosterhuis het publiek toe. Presentatrice en voormalig deelneemster Marlayne Sahupala vertolkt vervolgens ‘Walk Along’ en kolkt de ZiggoDome.

Sandra Reemer, Edsilia Rombley, Ruth Jacott, Frizzle Sizzle, Marga Bult, Sieneke werden ook allemaal uit de coulissen van hun carrière gehaald om hun hit ten gehore te brengen. Naast de nationale artiesten stonden er ook enkele internationale songfestivaltoppers op het gigantische podium. Alexander Rybak won zes jaar geleden het liedjesfestival met het nummer ‘Fairytales’ en de meeste mensen zullen hem herinneren als “die leuke vent met die viool”. Ook voormalig kindster Sandra Kim met haar mierzoete ‘J’aime La Vie’, Emmelie De Forrest en natuurlijk Johnny Logan, die twee keer wist te winnen met ‘Hold Me Now’ (1987) en ‘Whats Another Year’ (1980).

Met de grootste songfestival hit in de geschiedenis ‘Waterloo’ komt er een einde aan een geweldige show vol herinneringen en komen alle artiesten nog 1 keer op het podium. Voor iedereen die er geen genoeg van kan krijgen of het festijn hebben moeten missen, de show wordt vanavond om 23:00 uur uitgezonden op SBS6.

 

 

 

 

Deel: