Pinkpop is de volgende in ons rijtje Festivalinfo en misschien wel het bekendste. Maxazine brengt je de komende weken namelijk de leukste festivals van het seizoen, met alle info die je wil weten!

Pinkpop wordt dit jaar alweer voor de 46e keer georganiseerd en is dan ook het oudste jaarlijks terugkerende festival wereldwijd.

Het festival in het zuiden des lands, dat bekend staat om z’n roze hoedjes, vindt traditie getrouw plaats in het weekend van Pinksteren. Echter zijn er een paar edities verschoven en ook dit jaar valt het evenement een paar weken na het Pinksterweekend plaats. De reden hiervan is volgens Pinkpopbaas Jan Smeets erg simpel, als zoals dit jaar het Pinksterweekend vroeg in het seizoen valt dan is er nog geen goede artiest te vinden in Europa. En zoals we van Pinkpop gewend zijn wordt het affiche altijd goed gevuld met bekende namen, zo staan dit jaar o.a. The Foo Fighters, Muse, Robbie Williams en Pharrell op het lijstje.

Het Nederlandse festival wordt dan georganiseerd in ons kleine kikkerlandje, maar staat ook op de kaart bij onze onze ooster- en zuider-buren en de rest van Europa. Dit mede door de grote internationale artiesten die dit festival elk jaar aandoen, welke vaak ook alleen op Pinkpop staan en niet bij andere grote Europese festivals.

Sinds de editie van 2014 is Pinkpop ook weer een stapje gegroeid met een extra podium en ook dit jaar is Stage 4 weer op het terrein in Landgraaf te vinden. Dit podium bied plaats aan artiesten waarvan de organisatie van Pinkpop denkt dat over enkele jaren een Mainstage-waardige act zijn. Deze editie staan op Stage 4 o.a. Twin Atlantic, Ewert and the Two Dragons en Lonely The Brave, maar ook zijn de acts van eigen bodem uitgenodigd hier hun kunstje te tonen zoals, Willie Wartaal & Doppelgang en The Deaf.

De volledige line-up van Pinkpop 2015 vind je hieronder:

Vrijdag 12 juni
Muse ~ Elbow ~ Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators ~ George Ezra ~ Faith No More ~ Above & Beyond ~ Paloma Faith ~ Gavin James ~ DJ’s Waxfriend & Prime ft. JeBroer & Adje ~ Pop Evil ~ Jick Munro & The Amazing Laserbeams ~ Shaka Ponk ~ Aurora ~ Coasts

Zaterdag 13 juni
Robbie Williams ~ Avicii ~ The Script ~ Anouk ~ Kensington ~ Eagles Of Death Metal ~ Dotan ~ The Wombats ~ Selah Sue ~ Sheppard ~ John Coffey ~ Magic! ~ Joost van Bellen ~ East Cameron Folkcore ~ Gaz Coombes ~ Lonely The Brave ~ Twin Atlantic ~ Causes

Zondag 14 juni
Foo Fighters ~ Pharrell Williams ~ Sam Smith ~ OneRepublic ~ Rise Against ~ De Jeugd Van Tegenwoordig ~ Counting Crows ~ Fiddler’s Green ~ Typhoon ~ Kovacs ~ Kitty, Daisy & Lewis ~ Oscar And The Wolf ~ Nick Mulvey ~ Urbanus & De Fanfaar ~ Willie Wartaal & Doppelgang ~ Ewert And The Teo Dragons ~ Pierce Brothers ~ Frank Turner and The Sleeping Souls ~ Peace ~ The Deaf

Deel: