Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Maandag11 mei: Daniel Norgren in Vera Groningen

Daniel Norgren is een Zweedse singer-songwriter uit Borås van wie de muziek bekend staat om de originaliteit waarmee blues, gospel, garagerock en jazzinvloeden samen komen tot een ruwe, maar soulvolle brok energie.

Naast zingen en gitaarspelen bespeelt hij met beide voeten ook drums, en samen met een contrabassist is dat alles wat op het podium te zien is. Maar het is veel bijzonderder wat te horen is. De originele manier waarop hij oude blues en garagerock combineert met vleugjes gospel en zelfs jazz, zorgen voor een onweerstaanbare en buitengewone liveshow. Hij wordt vergeleken met Tom Waits, maar bovenal is hij een unieke artiest met oprecht gevoel in zijn muziek en expressie.

Zien is geloven want wat hij solo en of met band doet is van een hoog niveau. De bebaarde muzikant komt uit een piepklein Zweeds stadje maar had net zo goed uit Louisiana of Mississippi kunnen komen, want hij schrijft pijnlijk mooie nummers.

Meer info en kaarten:   http://www.vera-groningen.nl/agenda

Deel: