De familietentoonstelling Rowwen Hèze 30 joar in het Limburgs Museum laat de ontwikkeling zien die de groep heeft doorgemaakt van vooral een feestband – geroemd om zijn snelle, op Tex-Mex geïnspireerde muziek – naar een muziekgroep die ook rustige, persoonlijk getinte ballades maakt. De expositie opent op vrijdag 22 mei aanstaande en zal te zien zijn tot en met zondag 3 januari 2016.

In Rowwen Hèze 30 joar worden bijzondere objecten en zeldzaam beeldmateriaal getoond. De bezoeker loopt als op een festival van het ene naar de andere paviljoentent en wordt op die manier chronologisch en thematisch door de geschiedenis gevoerd. Ook staat in de expositie een theater, waarin doorlopend videoclips en concertregistraties te zien zijn. Geluidsfragmenten leggen de tijdgeest bloot en roepen herinneringen op. In de fotogalerij zijn bijzondere foto’s te zien van Rowwen Hèze.

De tentoonstelling is een feest van herkenning en must see voor de liefhebbers en doorgewinterde fans. Maar de expositie laat ook zien welke plek Rowwen Hèze inneemt in de Limburgse en nationale (pop)cultuurgeschiedenis. De bezoeker ontdekt hoe maatschappelijke en culturele fenomenen als streektaal, identiteit, regionalisme versus globalisme van invloed zijn op de komst en doorbraak van de band.

Op zondag 21 september 2014 gaf Rowwen Hèze een rooftopconcert op het dak van het museum als unieke bekendmaking van deze jubileumtentoonstelling.

Foto (c) Marcel Hakvoort, Maxazine.nl

Deel: