Georganiseerd door Grand Hotel Amrâth Kurhaus verzorgt op 26 april Ellen ten Damme tijdens Koningsnacht een uniek optreden in de Kurzaal tijdens het ‘Koninginnebal’ met het concert Berlin begeleid door haar 16 tellende orkestleden van het Magpie Orchestra. Daarnaast zullen baritons Ernst Daniel Smid en Sef Thissen acte de présence geven op de deze bijzondere muzikale avond.

Om middernacht zingt ten Damme: “Möchte ich die Königin vom Kurhaus sein”. Er wordt een toast uitgebracht op het Koningspaar wat het ‘Koninginnebal’ zal inluiden en er zal gedanst worden tot in de late uurtjes onder begeleiding van DJ Alankara.

De Kurzaal heeft vele grootse nationale en internationale artiesten mogen verwelkomen. General Manager Marcel Bosman vindt het van belang de tradities van deze prachtige zaal in ere te herstellen. Zeker nu het restaurant Waves at the Kurhaus is geopend en de Kurzaal permanent als evenementenruimte beschikbaar wordt. ‘Het Kurhaus heeft een podium geboden aan de grote der aarde op het gebied van muziek. Namen als Maria Callas, Edith Piaf, Marlene Dietrich en Duke Ellington zijn te zien geweest in de Kurzaal, maar ook Nederlands topartiesten als Ramses Shaffy, Wim Kan en Paul van Vliet. Naast dat we nu elke vrijdag live muziek bieden in de bar van Waves, zullen de gasten van het Kurhaus vaker bijzondere optredens kunnen bijwonen in de mooiste omgeving die er is. Het ‘Koninginnebal’ moet een jaarlijks terugkerend evenement worden waar grote artiesten als Ellen ten Damme optredens zullen verzorgen tijdens de Haagse Koningsnacht.’

Ellen ten Damme
Ellen heeft een bijzondere band met Duitsland, en Duitsland met Ellen. Ze acteerde er in speelfilms en tv-series, maakte soundtracks, deed vele concerten en zelfs stadiontours. Vaak trad Ellen op als ‘special guest’ bij grote Duitse artiesten als Nina Hagen, Nena, Peter Maffai en Udo Lindenberg. Niemand anders in Nederland dan Ellen ten Damme kan de Duitse taal zó fraai en authentiek laten klinken. Klassiekers uit de jaren twintig van Marlene Dietrich, Bertolt Brecht en Kurt Weill, songs van de extravagante Nina Hagen, liedjes van de ‘jaren zestig diva’ Hildegard Knef: Ellen ten Damme laat ze allemaal op majestueuze wijze herleven tijdens haar concert Berlin.

Foto (c) Bianca Kiel, archief Maxazine

Deel: