De geruchten dat, in navolging van 10cc vorig jaar, er wederom een legendarische popact naar het ZOKS Festival zou komen, deden al langer de ronde. Met de bevestiging van Level 42 mag duidelijk zijn dat de organisatie er opnieuw in geslaagd is om een publiekstrekker van wereldniveau naar Blerick te halen.

In 1980 startte Level 42 als jazz-funk fusion band waarbij de muziek direct herkenbaar was door de indrukwekkende “left hand slap”-basgitaarpartijen van bassist en frontman Mark King. Met de introductie van deze bijzondere stijl, werd King een icoon voor basgitaristen. Waar het debuut al een groot succes was, maakte de volgende albums Level 42 tot een wereldwijd bekende, legendarische band. Alleen al in Nederland had de band een dozijn top 10 noteringen!! Met nummers als ‘Lessons in Love’, ‘It’s Over’, ‘Love Games’ en ‘Running in the Family’ gaan ze tijdens het ZOKS Festival veel mooie herinneringen ophalen!

De 29ste editie van het ZOKS Festival wordt traditie getrouw gehouden in het laatste weekend van juni, te weten 26 en 27 juni 2015. Plaats van handeling wederom het Blerickse Lambertusplein. Toegang is sinds de eerste editie nog altijd gratis!

Deel: