Sven Hammond, voorheen Sven Hammond Soul, heeft een nieuwe plaat uit, simpelweg ‘IV’ genoemd omdat het het vierde album van de band is. Op deze plaat heeft de band meer de nadruk gelegd op het rock-aspect dat er altijd eigenlijk al in zat. Dat wil de band op Paaspop weten! Wat een energie! Aangevoerd door zanger Ivan Peroti speelt Sven Hammond de Phoenix helemaal plat.

Soul, blues, rock en soms zelfs een streepje country klinken door in de nummers van Sven Hammond, en steeds is daar die energie. Zanger Ivan heeft een geweldige soul strot en kan zowel heel rauw als heel zwoel zingen. Hij is daarmee de perfecte aanjager van het publiek. En steeds is daar dat machtige Hammond orgel van bandleider Sven, dat soms diep grommend en soms luid juichend de toon aangeeft.

Sven Hammond is uiteindelijk een van de hoogtepunten van Paaspop.

Deel: