Een koor behoeft The Kooks vandaag op Paaspop niet in de Apollo-tent voor ‘Around Town’. Deze tent is volledig afgeladen en uit vele kelen klinkt het tussenstukje. Het is een mooi begin van hun set maar het volgende nummer ‘Ooh La’ wordt gelijk herkend bij de intro. Dit geldt helaas niet voor de volgende drie nummers afkomstig van het album ‘Listen’ terwijl ‘It Was London’ ‘Bad Habbit’ en ‘Down’ zulke leuke nummers zijn. Vooral ‘Down’ is heel leuk live doordat ze in het tussenstuk heerlijk kunnen scheuren op hun gitaren. Met de woorden “This was one of our first hit singles” wordt ‘She Moves In Her Own Way’ gestart. Een nummer wat iedereen aan het dansen brengt. Voor de band blijft het energieniveau hoog en dat vertaald zich in een geweldige ‘Eddie’s Gun’.

SR4A2942 (1)“Yes thank you guys! Hope you are having a great festival!” Luke veronderschuldigd zich voor het feit dat hij een beetje gespannen is, maar ze komen dan ook net terug van een tour door Zuid Amerika. ‘Seaside’ wordt prachtig vertolkt door de zanger in zijn eentje. Als de rest van de band terug is komen de geweldige dansbewegingen van Luke tevoorschijn. Het is ook onmogelijk om niet te gaan dansen op ‘Westside’.

‘See Me Now’ is en blijft een zwaar emotioneel beladen nummer. Er wordt solo begonnen op de piano, halverwege het midden valt de band in en komt het publiek ook tot actie. Na dit prachtige nummer wordt er weer een oude bekend gedaan ‘Sofa Song’. Ondertussen is de zanger wel wat minder verstaan maar voor de afsluiter ‘Naive’ doen in ieder geval alle meiden in de tent heerlijk mee. The Kooks waren een mooie headliner van Paaspop!

Deel: