Selah Sue bracht in 2011 haar titelloze debuutalbum uit met daarop vrij persoonlijke teksten. Het werd een succesvolle doorbraak die de Belgische zangeres ook buiten België en Nederland succes bezorgde. Na vier jaar is er met het album ‘Reason’ eindelijk een opvolger.

Er is wel gelijk een koerswijziging terug te horen op haar nieuwe album. Want waar haar debuut een mix was tussen soulvolle songs en sobere akoestische nummers is de productie van ‘Reason’ grootser. Wat ongetwijfeld ermee te maken heeft dat ze door het vorige succes een groter publiek heeft bereikt, en dat het album zich daarop ook op richt. Dat was al duidelijk met de single en openingstrack ‘Alone’. De producers van dit album zijn dan ook niet de minste: Robin Hannibal (Rhye, Kendrick Lamar) en Ludwig Goransson. Die eerder heeft gewerkt met Haim en Childish Gambino. De laatst genoemde rapper is ook op het album te horen in het nummer ‘Together’. Waarop het eerlijk gezegd een mindere onderbreking van het album is.

Maar de donkere persoonlijke teksten zijn niet verdwenen. En dat is (hoe vreemd dat ook misschien klinkt) goed nieuws voor het album. Opvallend is het nummer ‘Daddy’. Waar ze op haar vorige album nog een eerbetoon aan haar ‘Mommy’ schreef is nu haar vader aan te beurt. Een hoogtepunt op het album volgt daarna met het soulvolle ‘Sadness’ dat Amy Winehouse niet had misstaan.

Heel af en toe dreigt het album door de vaak elektronische productie een beetje te langdradig te worden. Gelukkig wordt dat nog net gered doordat het album veelzijdiger blijkt te zijn. Zoals het eerder genoemde ‘Sadness’. Maar liefhebbers van de sobere akoestische liedjes op haar vorige album komen ook aan hun trekken met schitterende nummers als ‘I Won’t Go For More’ en ‘Always Home’.

Van het album is er naast een reguliere editie met 13 nummers ook een deluxe editie met daarop vier extra bonustracks. Hoogtepunt daarvan is het nummer ‘Direction’. Dat al eerder als titelsong werd gebruikt voor de Vlaamse dramaserie ‘De Ridder’. ‘Reason’ evenaart haar debuutalbum niet helemaal, maar toch staan er genoeg mooie nummers op om het een waardige opvolger te noemen. En waarmee ze het grote publiek zal bereiken dat ze zeker heeft verdiend! (8/10) (Because/Warner Music)

Deel: