De afgelopen anderhalve week was Austin Texas in de US weer in de ban van het grootste en misschien wel belangrijkste muziek, film en interactieve festival SXSW, oftewel het South By Southwest Festival. Jaarlijks komen hier de festivalorganisatoren en bookers bijeen om de beste nieuwe talenten en verrassende artiesten te spotten. Dit jaar bracht het SXSW een podium voor 2400 bands werden er talloze nieuwe films en documentaires getoond en was een interactive afdeling voor de gadget en game freaks.

Kortom teveel om op te noemen en dus ook teveel om allemaal te bespreken, daarom geven we jullie een samenvatting van de artiesten die op het SXSW speelden en waar we dit jaar zeker meer van zullen gaan horen. In enkele artikelen sommen we voor jullie onze tips voor 2015 op!

The Districts:
Als je van een hele opwindende, hippe mix van blues, folk, rock en country houdt dan worden The Districts hoogstwaarschijnlijk je nieuwe favoriete band. De band uit Pennsylvania geeft Amerikaanse muziek een verfrissende schop onder de kont en blaast er nieuw leven in. In Februari dit jaar verscheen het debuutalbum ‘A Flourish And A Spoil’, maar er zijn al wat singles uitgebracht en die zorgden reeds voor een flinke hype. Deze band zullen we dit jaar op menig festival tegenkomen en je kan ze ook zien tijdens het London Calling festival.

Christine and the Queens:
Héloïse Létissier is een franse zangeres en gaat schuil onder de artiestennaam Christine and the Queens. Létissier studeerde af in 2010 en begon datzelfde jaar met zingen onder de naam Christine and the Queens. In 2011nam ze haar eerste EP op genaamd ‘Miséricorde’. Na haar tweede EP, ‘Mac Abbey’, mocht ze in het voorprogramma spelen van onder meer Lykke Li, Woodkid en Lilly Wood & The Prick. In 2014 speelde ze in het voorprogramma van Stromae. Haar eerste album, ‘Chaleur Humaine’, leverde haar een internationale doorbraak op, dankzij de singles Nuit 17 à 52, Sainte Claude, Paradis Perdus en vooral Christine. In Belgie staat ze al in de hitlijsten en ze zal nu ook Nederland gaan verrassen met haar muziek.

Tove Lo:
Iedereen met een goed stel oren kan je vertellen dat Zweden hét land is waar hedendaagse pop-talenten gekweekt worden. De uit Stockholm afkomstige Tove Lo heeft echter de typische zoete elecotropop die we van de Zweden gewend zijn, besmeurd met een flinke bak rauwe eerlijkheid. Het soort waar je het alleen maar roerend mee eens kan zijn en waarvan je zou willen dat je het zelf had geschreven. Haar nummers zijn niet alleen ontwapenend mooi, ze zijn ook nog eens meer dan dansbaar. Na een nummer 1 notering in de Top 40 van ‘Habits (Stay High)’ is het nu tijd voor haar eerste concert in Nederland! Je kan haar 6 April zien in de Melkweg Amsterdam.

Deel: