De klassieke pianisten en broers Lucas (22) en Arthur (18) Jussen brengen op vrijdag 9 oktober hun vierde album uit. Eerder deze week tekenden de broers een vernieuwd contract op het Deutsche Grammophon label waar het nieuwe, nog titelloze, album gaat verschijnen.

Lucas & Arthur JussenDe Nederlandse broers Lucas en Arthur Jussen zijn veelbelovende pianisten die in hun jonge carrière al een stevige ervaring hebben opgebouwd in het internationale circuit. Hun debuutalbum ‘Beethoven Sonates’ (2010) van de pianobroers behaalde bij release direct de gouden status. Ook het tweede album ‘Schubert Impromptus’ uit 2011 kreeg in korte tijd dezelfde status. In 2013 worden Lucas en Lucas gevraagd voor het ambassadeurschap van de campagne ‘Aangenaam Klassiek’. Op het album, dat speciaal voor deze gelegenheid verschijnt, laten de broers vierhandige pianomuziek horen van onder andere Bizet, Pierné en Mendelssohn-Bartholdy.

Naast het werk in de studio zijn de broers ook veelvuldig op het podium aan het werk te zien. Op 29 maart zijn Lucas en Arthur samen met het Amsterdam Sinfonietta te zien in de Koninklijke Concertgebouw in Amsterdam. Ook de internationale carrière krijgt steeds meer vorm met optredens en tournees in onder andere Duitsland, Japan, China en Zuid-Korea.

Foto’s: www.lucasjussen.nl

Deel: