Op woensdagavond 18 maart stond Rob de Nijs in het vernieuwde TivoliVredenburg. In totaal heeft hij vele malen in de Utrechtse zaal gestaan, maar dit was zijn eerste keer sinds de opening van de nieuwe ruimte. Hij benadrukt dat het geluid in de vernieuwde zaal aanzienlijk beter is dan voorheen “Iedereen groeit mee met zijn vak, de muzikanten, maar ook de zalen. TivoliVredenburg is hier een goed voorbeeld van.”.

De Nijs stond samen met zijn trouwe band Pur Sang in de Utrechtse zaal om de fans te laten genieten van zijn meest recente album Nieuwe Ruimte. Natuurlijk werden er niet alleen nieuwe nummers gespeeld, met een gigantisch aantal hits op zijn naam, mogen die natuurlijk niet ontbreken.

Maxazine Dexter Reijsmeijer Rob de Nijs1Voor ‘Nieuwe Ruimte’ hebben onder andere Boudewijn de Groot, Hans Vermeulen en Jan Rot teksten geschreven. Er staan ook teksten op van zijn ex, Belinda Meuldijk. Zelf maakt hij er een woordgrapje van “Dit is een tekst, van mijn ex”, aldus De Nijs.

‘Loop naar het licht’, ‘Vast als een huis’, ‘Alles of Niets’, ‘Jong Zijn’, ‘Je zult iemand moeten dienen’ én ‘Nieuwe Ruimte’ van het gelijknamige album worden allemaal goed ontvangen door de trouwe fans.

Met het grote aantal hits dat De Nijs op zijn naam heeft staan, is het lastig om te kiezen wat je naast de nieuwe nummers gaat spelen in een avond van twee uur. Hij lost dit creatief op met een hit-medley. In deze medley komen onder anderen ‘Zet een kaars voor je raam vannacht’, ‘Dag zuster Ursula’, ‘Jan Klaassen de Trompetter’ en ‘Ritme van de Regen’ voorbij.

Natuurlijk werden ‘Banger Hart’, ‘Het werd zomer’ en ‘Malle Babbe’ niet overgeslagen; 40 jaar na het verschijnen van het laatst genoemde nummer, swingt het publiek nog even goed mee als toentertijd. Hierdoor hebben De Nijs en zijn band nog altijd veel plezier tijdens het spelen van de oude nummers. De reacties van het publiek zijn overweldigend.

Wil je zelf ook genieten van Rob de Nijs en zijn geweldige Pur Sang band? Met deze tour trekt hij nog door het land tot eind juni. Ook is hij te zien op Retropop in Emmen.

Foto’s (c) Dexter Reijsmeijer

Deel: