De legendarische rockband the church komt op 2 juni naar Amsterdam voor een eenmalig concert in Paradiso. Deze show staat in het teken van hun jongste album ‘Further/Deeper’ dat eind vorig jaar verscheen en een twaalftal adembenemende, emotievolle en expressieve songs huisvest. In 2007 was de band voor het laatst in Nederland. De kaartverkoop start op zaterdag 21 maart om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van Paradiso.

the church is opgericht in 1980 door zanger Steve Kilbey en gitarist Peter Coppes. Beiden spelen al sinds begin jaren ’70 in verschillende glamrockbands. Aanvankelijk leggen ze zich toe op psychedelica en new wave. Later verschuift de focus meer naar alternative rock.

In 1981 debuteert the church met het album ‘Of Skins And Heart’. Hiermee scoren ze meteen al een radiohit met de single ‘The Unguarded Moment’. Inmiddels bestaat de band 35 jaar en heeft het 25 albums uitgebracht, waarvan ‘Starfish’ uit 1988 de succesvolste is. Afkomstig hiervan is de zeer succesvolle single ‘Under The Milky Way’ die in Amerika in de Top 40 heeft gestaan, en in hun thuisland is uitgeroepen tot ‘Greatest Australian Song in the last 25 years’.

Deel: