Afgelopen vrijdag was Miss Montréal te zien in Deventer. Ze schittert met haar theater tour ‘Onmeunig Sanne’ op 40 verschillende podia ‘s door heel Nederland. Een show geven in de theaters is altijd anders dan in een normale concert zaal. En dat merk je ook, het is dodelijk stil in de zaal, ook als Sanne haar eerste noten aanslaat. Ze begint heel rustig en klein. Als ze haar eerste twee nummers heeft gespeeld begint ze wat te praten. Bijvoorbeeld over haar middelbare school tijd, ze heeft haar school in Enschede niet af gemaakt. Maar wil wel even laten horen wat ze daar met haar vrienden, nu dus haar band, geleerd heeft. P-P-P-Popkoor.

SANZ_MISSMONTREAL_03132015_00002Net voor de pauze vraagt ze aan het publiek of er iemand is met een verhaal. Verscheidene mensen steken hun handen in de lucht. Een jongeman wordt uitgekozen en doet zijn verhaal. Hier maakt Sanne in de pauze een persoonlijk nummer van. Deze jonge man is ernstig ziek geweest, hij heeft zijn vader verloren, zijn liefde gevonden en net een dochter gekregen. Een mooi verhaal, en wat heeft Sanne daar een prachtig nummer over geschreven, dat ze na de pauze liet horen.

Na de pauze is het wat meer tijd voor uptempo nummers. Wat meer power en meer beweging op het podium. Met veel grapjes, en veel gestotter, praat ze de avond vol. Ze deelt wat wijntjes uit in de zaal. Loopt wat te dollen met mensen uit het publiek. En laat iedereen zien wat zij haar hond voor truckjes heeft aangeleerd. Er is ook nog een competitie tussen twee bandleden. Wie zo snel mogelijk een rebus-kubus heeft opgelost. Zo’n spel waar ik jaren over doe, lossen de twee heren in een paar minuten op. Erg knap, en hierna is de show eigenlijk wel tot zijn einde gekomen.

Sanne Hans zette met ‘Onmeunig Sanne’ een betere show neer dan verwacht. Miss Montreal heeft er echt een theatershow van gemaakt. Veel P-P-P-Praten, en wat minder nummers.

Foto’s (c) Sanne Zeën, Maxazine.nl

Deel: