Ook in 2015 biedt Bevrijdingspop Haarlem weer een vooruitstrevend en hoogwaardig programma. Zo staan op 5 mei Racoon, Jacqueline Govaerts en Catfish and the Bottlemen naast de al eerder bekendgemaakte Typhoon en Ambassadeur van de Vrijheid Jett Rebel op het hoofdpodium.

Racoon
Bevrijdingspop Haarlem is verheugd te mogen mededelen dat Racoon dit jaar naar ons festival afreist voor een spetterend optreden. Racoon werd de afgelopen jaren bekroond met een Edison, acht 3FM Awards en de Popprijs in 2012. Ze speelden op alle grote festivals en scoorden in hun carrière al ettelijke hits zoals ‘Love You More’ en ‘No Mercy’ en meer recent nog ‘Oceaan’ en ‘Shoes Of Lightning’. Het nieuwe album ‘All In Good Times’ is nét uit en belooft alvast veel muzikaal moois.

Catfish and The Bottlemen
Catfish and the Bottlemen is klaar om de wereld te veroveren met hun springerige, felle en verfrissende Britpop van het hoogste niveau. Vorig jaar kwam de band met het debuutalbum ‘The Balcony’. Sindsdien gaat alles in een stroomversnelling. Onlangs ontvingen ze de felbegeerde award voor beste nieuwkomer tijdens de BBC Music Awards. Ook riep het Amerikaanse Billboard Magazine ze uit tot beste nieuwkomer in de VS. De nieuwste single mocht de band zelfs live komen spelen in de Late Night Show van David Letterman.

Jacqueline Govaerts
Met de komst van Jacqueline Govaerts komen ook liefhebbers van het singer-songwriters genre aan hun trekken. Voor haar tweede album ‘Songs to Soothe’ putte Govaerts nadrukkelijk inspiratie uit dat tweede album van Carole King. Jacqueline gaat terug naar de basis, alleen achter haar piano. Mis dit pure optreden van Govaerts niet!

Vrijheid geef je door
Naast optredens van onder andere deze artiesten zijn er allerlei activiteiten rond het thema van dit jaar, ‘Vrijheid geef je door.’

Deel: