Het nieuwe album van de soulvolle Britse folkzanger Jonathan Jeremiah heet “Oh Desire” en verschijnt 27 maart 2015. In mei trapt Jeremiah, die een warme band met Nederland heeft, in Paradiso zijn Europese tournee af.

Strikt genomen is “Oh Desire” het tweede solo-album van Jonathan Jeremiah, die doorbrak met de hits ‘Lost’ en ‘Happiness’ van zijn succesvolle debuut “A Solitary Man” uit 2010 en die daarna hoge ogen gooide met zijn samenwerking met het Metropole Orkest; “Gold Dust”. Na omzwervingen over de wereld, keerde hij voor het door hemzelf geproduceerde “Oh Desire” terug naar zijn thuisland. De dertien tracks op het nieuwe album werden in Ray Davies’ (The Kinks) Konk studio in Noord-Londen opgenomen, waarbij hij voor het eerst de actieve samenwerking heeft gezocht met zijn begeleidingsband.

Jonathan Jeremiah start in mei zijn Europese tour in ons land. Op 7 mei trapt hij af in de Amsterdamse poptempel Paradiso, gevolgd door het Utrechtse Tivoli/Vredenburg op 8 mei, Paard van Troje in Den Haag op 9 mei en de Oosterpoort in Groningen op 10 mei. Alle concerten zijn nu in de voorverkoop.

 

 

Deel: